ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon was de favoriet voor de confrontatie met de Antwerpenaren. De halve finale van de Beker Van België in maart, ook toen in de Lange Munte, werd niet winnend afgesloten. Maar omdat de ploeg die zaterdag in Kortrijk zou aantreden een pak jonger en onervarener oogde, leek de opdracht heel wat minder moeilijk. Het tweede team van Sasja kon in de heenwedstrijd in Antwerpen lange tijd gelijke tred houden met Apolloon, maar moest finaal toch het hoofd buigen.

Uit de voorbije wedstrijden bleek duidelijk dat Sasja 2 in Sorghvliedt een klasse sterker was dan bij uitwedstrijden. Dat was net zozeer te wijten aan het thuisvoordeel als aan de mogelijkheid om Sasja 2 dan aan te vullen met enkele jonge spelers uit het eerste team. Die spelers bleven deze zaterdag in Hoboken, omdat de degradatietopper tegen Tongeren er op het menu stond (die werd overigens met 28-34 verloren, red.). Aan Kortrijkse zijde moesten Debal en Beke nog steeds van de zijlijn toekijken, Deschuymer zat dan weer de eerste van twee speeldagen schorsing uit. Door de afwezigheid van onze twee pivots werd de kern aangevuld met Koops (net zoals vorige week) en Verkinderen. De ziekenboeg had niet alleen negatief nieuws te melden want: Vandenbulcke keerde terug van een nare enkelblessure en Gryp, die deze zomer de overstap maakte van Desselgemse, maakte zijn eerste speelminuten voor Apolloon. De jonge desselgemnaar had vorig seizoen, tijdens een van de laatste competitiewedstrijden in Liga 2, zijn kruisbanden gescheurd. Het einde van de tunnel lijkt nu stilaan in zicht.

Apolloon begon niet verschroeiend aan de wedstrijd, maar vanaf minuut een leken de waardeverhoudingen al vast te liggen. Tewissen pegelde de 1-1 nog wel onhoudbaar in de linkerbovenhoek, maar vanaf dan nam de thuisploeg het heft in handen. Na vier minuten en evenveel goals van Devos, Thiers en Dhaene (die gelukkig op tijd terug was uit Gent) was de stand 4-1. Apolloon stagneerde en dat maakte het scoreverloop een stuk stabieler. De Antwerpenaren leken zich terug in de wedstrijd te knokken, (6-5, 10’) maar met twee goals diepte Driesens de score uit. De grote ‘Verscheldeshow’ deed in de zeventiende minuut zijn intrede. In dertien minuten scoorde hij maar liefst vijf keer, wat na eenentwintig minuten al resulteerde in een 14-6 voorsprong. De laatste tien minuten van de eerste helft luwde de Kortrijkse storm wat. Dat liet de bezoekers toe zich weer bij elkaar te rapen. De ruststand was 17-10.

De tweede helft mocht, ondanks de geruststellende voorsprong, niet als een formaliteit gezien worden. Een dip in een wedstrijd in tweede nationale is vaak onvermijdelijk, maar dan is het zaak om geconcentreerd te blijven. Geen concentratie bij de thuisploeg in de eerste drie minuten resulteerde in 17-12, maar lang brandde de Antwerpse hoop niet. Mathijs had de plaats van Verschelde ingenomen en zette eveneens een glansprestatie neer. In vijf minuten jaste hij vijf ballen binnen. Goed voor een 25-15 voorsprong na drieënveertig minuten spelen. Ondertussen liep Thiers tegen een derde tijdstraf aan, een definitieve uitsluiting was daardoor zijn deel. Ondertussen werd de kabbelende wedstrijd met wat flitsen gekruid. Steenhoudt pakte uit met enkele mooie passes, onder meer een ‘vliegertje’ met Verschelde, en Gryp zette zijn debuut (28’) luister bij door nog twee maal te scoren in de laatste minuten van de wedstrijd. De eindstand was 33-21.

Door het gelijkspel van Eupen en Grace-Hollogne (25-25) en het verlies van Sint-Truiden bij Gent (21-18) loopt Apolloon weer wat uit op zijn achtervolgers. Gent heeft wel nog 1 punt voorsprong in het klassement. Nu zondag om 17u speelt Apolloon weer thuis, nu tegen Union Beynoise.

Man van de match: Pierre Gryp
Door het aantal goals op korte tijdsspanne komen we al snel uit bij Verschelde en Mathijs. Omwille van het mooie debuut van Gryp, die twee keer scoorde in evenveel minuten speeltijd, krijgt hij de eer. Bij deze.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (K), Mathijs (7), Thiers(4), Vandenbulcke, Devos (4), Steenhoudt (1), Driesens (4), Verschelde (8), Dhaene (2), Beke T. (1), Van Huylenbrouck (K), Bruyneel, Gryp (2), Koops, Verkinderen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen