ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon versloeg Beyne in de eerste heenronde vrij vlot. In die wedstrijd moest de thuisploeg al snel een belangrijke speler missen. De rechteropbouwer, die in tien minuten drie goals scoorde, moest het veld verlaten met een enkelblessure. Daarna kon een onmondig Beyne nooit meer aanspraak maken op de overwinning. Die enkelblessure moet toch van een zware aard geweest zijn, want de rechteropbouwer in kwestie reisde niet mee af naar het verre West-Vlaanderen. Beyne leek nog meer spelers te missen, want enkele van de spelers die bij de bezoekers op de bank zaten, waren hun tienerjaren nog niet ontgroeid. Hoewel dat natuurlijk nauwelijks een excuus is aangezien de gemiddelde leeftijd van de Kortrijkse kern ook tegen de 22 jaar aanleunt. In die kern was er niets veranderd in vergelijking met de match tegen Sasja.

Stomend Kortrijk in eerste helft

Kortrijk handbalde in de beginfase een kleine voorsprong bij elkaar (3-1, 3’). Beyne kon dertien minuten lang aanklampen, maar Thiers, Devos en Steenhoudt scoorden samen acht keer in acht minuten. Dat deed wonderen voor de tussenstand. Na tweeëntwintig minuten stond het al 14-7. Wie had gedacht dat Apolloon nu een terugval zou kennen, was verkeerd. Devos en Thiers haalden nog maar eens hun sloophamer boven en diepten de voorsprong nog meer uit. Halftime kwam niets te vroeg voor de Luikenaars, die al tegen een elfpuntenkloof moesten aankijken (21-10).

Povere tweede helft brengt winst niet in gevaar

De tweede helft was er eentje die niet meteen de geschiedenisboeken zal halen. Apolloon was in slaap gewiegd door zijn grote voorsprong en Beyne leek allang blij dat het niet compleet werd vernederd. Dat resulteerde in een evenwichtige tweede periode waarin jonge spelers hun kans kregen. Na vijftien minuten schoot Apolloon wakker. Niets te vroeg want Beyne naderde tot acht punten (24-16) op kousevoeten. Van Huylenbrouck had al voor erger behoedt met enkele saves, onder meer een gestopte strafworp. Niet veel later was de wedstrijd wel definitief gespeeld (30-18). Het slot werd nog gekruid door twee goals van Vandenbulcke, die vorige week nog zijn rentree maakte. Verschelde legde de eindstand vast (34-23).

Man van de match:
Klaas Thiers.
Hij speelde een verbluffende eerste helft, waarin hij maar liefst zes keer scoorde. Vier keer onderschepte hij een bal, vier keer werkte hij keurig af met een gevarieerde shotrichting. In verdediging zo robuust als wat, in aanval explosief en efficiënt.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (K), Mathijs (3), Thiers (7), Vandenbulcke (2), Devos (8), Driesens (1), Steenhoudt (5), Verschelde (3), Dhaene (3), Beke (2), Van Huylenbrouck, Bruyneel, Gryp, Koops, Verkinderen.

Reacties   

0 #1 Wim 07-12-2017 16:24
mooi! goed bezig gasten!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen