ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon verloor in Grace-Hollogne voor de vierde keer in vier uitwedstrijden. Door de barre weersomstandigheden van de laatste tijd bereikte dat nieuwtje pas zaterdagmorgen onze enigszins verontruste redactie. De Luikse postduif was door de krachtige wind en hevige sneeuwval ver uit koers geslagen. Hij kon uiteindelijk met hulp van Dhaene, die met z’n beer eindelijk terug kwam van Gent, neerstrijken in het Kortrijkse. Bij aankomst bleek het verslag die aan z’n poten was gebonden ook nog eens doornat en bijgevolg onleesbaar te zijn. Maar niet getreurd, dit verslag wordt dan ook een extra lange editie.

Gentse selectie onvolledig

Na het verlies in Grace-Hollogne deed Apolloon er best aan te winnen in de thuiswedstrijd tegen DB Gent om de voeling met de top drie niet te verliezen. Geen eenvoudige opdracht, zeker omdat de bezoekers Apolloon de eerste nederlaag van het seizoen aansmeerden. Gent miste Gharbi Y. en Braeckman door blessures, Lesage moest dan weer op een verplichte skistage. Apolloon van zijn kant kon wél weer rekenen op een voltallige selectie, want Debal kwam weer in de ploeg. Uit het kamp van de geblesseerden kwam nog meer goed nieuws want voor Michiel Beke, uit sinds juli met een schouderblessure, is het einde van de tunnel stillaan in zicht. Hij deed mee aan de opwarming maar stond nog niet op het wedstrijdblad.

Desastreus begin

Ondanks de onvoltallige spelersgroep was het toch Don Bosco die het best uit de startblokken schoot. Geholpen door een sterk keepende Verbelen en bijtende efficiëntie in aanval liepen de bezoekers al vlug uit tot 0-5 (8’). Pijnlijk begin voor Kortrijk, dat na tien minuten eindelijk wakker schoot. Het herstelde enigszins het evenwicht door te milderen tot 3-6 om even later, trapsgewijs, via Mathijs de aansluiting te maken (6-7, 18’). DBG stond die laatste tien minuten maar twee keer op het scorebord en probeerde daar verandering in te brengen. Wat lukte, want Apolloon moest toezien hoe de bezoekers weer uitliepen. De ruststand was 10-14.

Apolloon ziet strijdlust beloond

Ook in de tweede helft begon DBG het scherpst, terwijl Apolloon hemel en aarde bewoog om aan te klampen. In die eerste twaalf minuten etaleerde er zich overigens een merkwaardig fenomeen. Slechts vier spelers vonden de weg naar het doel. Aan Kortrijkse zijde waren Devos en Steenhoudt de doelpuntenmakers, aan de overkant waren dat Gharbi en Longueville. Aan de voorsprong veranderde dat niet veel, want Apolloon moest DBG nog altijd voor zich dulden (17-20). Verschelde ontbond op tijd z’n duivels, op een moment dat Apolloon om de aansluiting snakte. Nadat hij dat in minuut vijftien voor elkaar kreeg, stelde hij twee minuten later de stand voor het eerst gelijk. Gent kraakte, maar boog nog niet en de thuisploeg moest nog tot minuut 23 wachten om van de voorsprong te mogen proeven (25-24). Een doelpunt aan beide zijden zorgden voor 26-25. Daarna sloegen de zenuwen toe. Overhaaste shots en parades van de doelmannen bij de vleet, Van Huylenbrouck stopte zelfs een strafworp én de rebound. Vijf minuten lang werd er niet gescoord. Tot Steenhoudt een minuut voor affluiten een strafworp binnen wierp (27-25). Na enkele spannende momenten, een goal van Gent en Matthijs die nog rood kreeg nadat hij gefrustreerd reageerde op een slag in het gezicht, was het voorbij. Apolloon won de laatste thuismatch van het jaar en nestelt zich daardoor tussen Grace-Hologne en DBG in op de tweede plaats. De volgende match van Apolloon vindt plaats op 20 januari om 20u30. Dan ontvangt Apolloon Eupen in de lange munte. 

Man(nen) van de match:
Devos en Steenhoudt.

Mathijs was efficiënt en scoorde op belangrijke momenten, maar pakte nog een domme rode kaart (na een slag in het gezicht), waardoor hij niet meer in aanmerking kwam. Devos was outstanding op tegenaanval en samen met Steenhoudt sterk in de offensieve Kortrijkse verdediging. Die laatste verdeelde het spel goed en nam, juist voor het einde, nog een belangrijke strafworp voor zijn rekening.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (K), Van Huylenbrouck (K), Mathijs (5), Thiers (1), Debal, Deschuymer, Vandenbulcke, Devos (6), Steenhoudt (6), Driesens, Verschelde (5), Dhaene (3), Beke (1), Koops, Simons en Gryp.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen