ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Een nieuw jaar, verse kracht en de wil om te winnen.
Apolloon Kortrijk ontving Eupen als 1e tegenstander in 2018. Eupen, die bezig is met opklimmen naar de top 3, was gebrand om de 2 punten mee te nemen. Om de wedstrijd nog wat kracht bij te zetten waren ze met een supporterbus gekomen. Qua enthousiasme was er geen gebrek.

De wedstrijd begon met heel wat gemiste opendoelkansen (cfr. TD7), waardoor het bijna 5 minuten duurde vooraleer het eerste doelpunt viel, dit via de hamer van T. Beke, 1-0. Eupen begon er ook aan, maar na 6 minuten stokten ze bij een 2-2 stand. Apolloon kon hierna 6x op rij tegenscoren via Devos, Steenhoudt, Driesssens en Thiers; 8-2. Het leek wel een walkinthepark, maar niets was minder waar. Ze kwamen dichter via enkele easy goals, 9-5 na 15min. Ons scheidsrechtersduo was nogal prikkelbaar waardoor heel wat 2min vielen. De één wat gegronder dan de ander… waardoor er soms wat een verkeerd spelbeeld kwam. Maar Apolloon kwam niet echt in de problemen en liet iedereen zowat scoren. Linkerbak Mika scoorde zoals vanouds met een bom in de benedenhoek. De score werd nog wat verder uitgediept via Verschelde met een hattrick. Natan scoorde nog net voor de rust, 19-10.

Begin tweede helft scoorden ook D’haene en de herstelde Debal maar Eupen liet niet af door agressief verdedigen. Sommige Kortrijkzanen werden letterlijk onder het parket gestopt. Toen Matthijs een slag op de kin kreeg na te scoren in de vorige aanval, werd ook hij naar de bank gestuurd nadat hij uitleg ‘vroeg’ aan de speler. Stand 27-18. Kortrijk kon hun vertrouwde spel niet altijd spelen doordat ze constant met 5 spelers op het veld stonden. Eupen profiteerde hiervan door 11 te scoren tegen 6 goals voor Kortrijk. Hierdoor verbleekte het laatste kwartier met de prima 1e helft. Maar gelukkig werd er op de belangrijke momenten gescoord om naar een 33-29 stand te denderen.

Belangrijke 2 punten voor Kortrijk dat zich nestelt op de 2e plaats bij winst van de n°1 en 3.

Volgend weekend 27/01 om 20u30, gaan de heren op bezoek bij Jeunesse Jemeppe.

Man van de match: Verschelde Jurgen (volgens Jan Steenhoudt)
Geen commentaar.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (K), Van Huylenbrouck (K), Mathijs (1), Thiers (2), Debal (4), Vandenbulcke (1), Devos (2), Deschuymer (1), Steenhoudt (5), Driesens (3), Dhaene (2), Beke T (3), Gryp (1), Verschelde (7)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen