ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Sint-Truiden wist zijn vorige topper, een thuiswedstrijd, te winnen. Bij Grace-Hollogne ontbraken toen wel enkele belangrijke spelers. Nu moest het ook in Kortrijk de twee punten halen om de aansluiting met de promotieplaatsen niet te verliezen. Dat zou niet makkelijk worden. Apolloon verloor in Limburg dan wel nipt, maar in thuishaven Lange Munte maakte het brandhout van de tegenstander (37-26). Na die zware slag herpakte Sint-Truiden zich en zette in de loop van het seizoen, en dan vooral in de eerste terugronde, het triumviraat (Apolloon, Grace-Hollogne en DB Gent) onder druk. Bij winst in Kortrijk konden de jongens van selectieheer Salem Dobojak tot op twee punten van die begeerde top drie plaats naderen. De selecties aan beide zijden waren vrijwel onveranderd.

 

 

Snelle start maakt grote voorsprong

De thuisploeg schoot snel uit de startblokken. Thiers lijkt er overigens stilaan een gewoonte van te maken de bal bij de eerste aanval te onderscheppen, het hele veld over te steken, om tenslotte van tien meter de bezoekende keeper te fusilleren. Vijf minuten konden de Limburgers het daaropvolgende hoge tempo counteren (2-2). Daarna walsten de Kortrijkzanen over hun tegenstander. Van Huylenbrouck’s saves luidden enkele scherpe tegenaanvallen in, die efficiënt werden benut. Na 17 minuten stond het al 10-3. De Truienaars konden eindelijk weerwerk bieden en werden (gezond) agressiever. Ze kwamen meer tot scoren en ook Vandenborne (K) pakte uit met enkele hoopgevende saves. Hierdoor milderden de bezoekers de score. Bij de rust waren zij tot 16 -11 genaderd.

Limburgse remonte door Van Huylenbrouck gestuit

De tweede helft begon dramatisch. Geen afwerking, geen verdediging en een Sint-Truiden dat feller dan verwacht uit de kleedkamer kwam. Dat maakte dat de balans van de wedstrijd stillaan naar de Limburgse kant overhelde (17-16 na 8’). Van Huylenbrouck stond op het juiste moment op en loodste zijn ploeg door het vijandig noodweer. Nadat Devos en Thiers ook hun efficiëntie terugvonden, niet onverwacht na enkele tegenaanvallen, kon Apolloon weer ademhalen (20-16, 11’). Die voorsprong van vier à vijf punten hielden beide zijden lange tijd in stand. Een laatste tussensprint, via Verschelde, Steenhoudt en Devos, deed de match volledig kantelen. Intussen liep de wedstrijd wat uit de hand. Aan beide zijden werd twee maal twee minuten tijdstraf gegeven, maar dat veranderde de eindstand weinig. Steenhoudt legde in de slotseconde de 30-23 eindstand vast. Een verdiende overwinning voor Apolloon, dat nu iets ontspannener kan toeleven naar de volgende (uit)wedstrijden tegen Sasja en Beyne. De volgend thuiswedstrijd vindt plaats op 24 februari. Dan komt Grace-Hollogne de Kortrijkzanen partij geven.

Man van de match: Mathy Van Huylenbrouck

Spectaculaire reddingen, zoals we hem en zijn stijl kennen. Maar vooral de mogelijkheid tot tegenaanval was essentieel in zijn bijdrage. Bijna iedere save leverde twee punten op, waardoor de Kortrijkzanen in de eerste helft een grote voorsprong uitbouwden. In de tweede helft werd zo wederopstanding van de bezoekers weerstaan én tenietgedaan.

Speelden voor Apolloon: Sarwar (K), Mathijs (1), Thiers (3), Debal (1), Deschuymer (1), Vandenbulcke, Devos (6), Steenhoudt (4), Driesens (4), Verschelde (3), Dhaene (4), Beke T. (3), Vanhuylenbrouck (K), Gryp, en Simons.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen