ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Na de drukke examenperiode, en voor velen een deugddoende week vakantie, was het de beurt aan Sasja HC om leider Apolloon te bekampen.

Beide teams beginnen relatief zwak aan de wedstrijd, maar na 10 min staat het toch al een comfortabele 3 – 7 in ons voordeel, onder leiding van Mathy Van Huylenbrouck die enkele knappe ballen kan redden. Dit niveau blijft hij gedurende de hele wedstrijd trouwens aanhouden. Niet alleen Mathy speelt een ijzersterke wedstrijd, ook Verschelde, goed voor 11 (!) doelpunten, drukt zijn stempel op de wedstrijd tegen de Antwerpenaren. In het vervolg van de eerste helft speelt Apolloon niet op zijn vertrouwde niveau, maar daar lijkt Sasja geen gebruik van te maken, waardoor de eerste helft afgefloten wordt met 9 – 14 op het scorebord.

De eerste helft was een goede voorspeller van de tweede helft, beide ploegen lijken niet veel aan hun tactiek te veranderen en de score loopt gestaag omhoog in het voordeel van de Kortrijkzanen. Na een ietwat bizarre situatie waarbij Natan en Jurgen met elkaar in botsing komen moet die eerste het veld verlaten met een verzwikte enkel. De vermoeidheid lijkt wat in de ploeg te sluipen nadat vorige week ook al Lukas Debal geblesseerd van het veld moest gehaald worden. We weten al langer dan vandaag dat we een zéér uitgebreide kern hebben, waardoor we praktisch niet aan kwaliteit verliezen. Het vervolg van de tweede helft werd vooral op sleeptouw genomen door Steenhoudt en Verschelde, die, samen goed voor 10 doelpunten in de tweede helft, de 20 – 29 eindstand kunnen vastzetten.

Man van de match: Mathy Van Huylenbrouck, hij slaagt erin om talloze ballen uit de netten te houden om op die manier een toch wel vermoeid Kortrijk de overwinning te bezorgen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen