ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon heeft de moeilijke uitwedstrijd tegen Union Beynoise tot een goed einde gebracht. De nummer 6 in de stand kon lang aanklampen, maar de leider trok het laken uiteindelijk toch naar zich toe.

De Kortrijkse ziekenboeg dreigt stilaan weer uit te puilen. Debal viel (tot het eind van het seizoen) uit tegen Sint-Truiden, Driesens moest na een ongelukkige botsing in Sasja uit voorzorg aan de kant blijven. In Beyne moest ook Verschelde vroegtijdig naar de kant met een letsel aan de knie. De eerste diagnoses zijn voorlopig hoopgevend, donderdag wordt uitsluitsel gegeven. Bij Beyne leek de selectie voltallig. Ook zij hadden dit seizoen al te maken met heel wat blessureleed, getuige de jonge selectie die in Kortrijk zwaar verloor.

Apolloon vergeet voorsprong uit te bouwen

De Luikse toeschouwers zagen dat Hutabesha pas na vier minuten de score opende voor de thuisploeg. Verschelde maakte al vlug gelijk, Apolloon kwam op stoom. Drie goals van Dhaene zorgden voor een kloof, 2-6 na 12 minuten. De Kortrijkzanen hadden de kans om de match al vroeg dood te leggen, maar er werd slordig met de (tegenaanval)kansen omgesprongen. Beke, Steenhoudt en Dhaene misten enkele tegenaanvalpassen. Dat liet L’old Club toe om terug in de wedstrijd te komen. Apolloon slaagde er wel in om de thuisploeg af te houden. 11-13 aan de rust.

Tweede helft: “Haast en spoed is zelden goed”

Trainer Sokolowski had zijn spelers voor aanvang van de partij nog gewaarschuwd. Geen haast, kies voor de zekere goal. Enkele spelers hadden blijkbaar kaas in de oren, wat leidde tot exact het tegenovergestelde. De raad van de Poolse T2 werd in de wind geslagen, hoewel de bezoekers ook nu de kans kregen om Union Beynoise ver achter zich te laten. Bij een 13-17 stand na 9’ kregen de Kortrijkzanen drie tegenaanvallen cadeau, maar slaagden er niet in die optimaal te benutten. En ook nu weer kon Beyne de achterstand tot 2 à 3 doelpunten beperken. Tien minuten voor het einde scoorde Piboury de aansluitingstreffer (20-21), en op de koop toe viel Verschelde uit. De Kortrijkse topscoorder bracht na de wedstrijd een bezoek aan het spoed in Kortrijk.

Devos en Thiers zorgden even voor voldoende ademruimte en Apolloon klom weer naar 21-24, 28’ en 22-25, 29’. Een onwaarschijnlijk slotoffensief van l’Old Club bracht de thuisploeg op 45 seconden van het einde op 24-25. Apolloon aarzelde, wat leidde tot een te lang uitgesponnen aanval. Passief dreigde, maar op 15 seconden voor het laatste fluitsignaal kregen de bezoekers nog een strafworp. Flink wat commotie op de bank van Beynoise leidde tot een extra tijdstraf. Steenhoudt nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde. De Kortrijkse bank ontplofte, vooral van opluchting want puntenverlies was vooraf niet ingecalculeerd.

Door het verlies van Sint-Truiden in Eupen telt Apolloon nu tien punten voorsprong op de vierde in de stand. Met nog 9 wedstrijden (18 punten) te spelen komt de promotie nu wel heel dichtbij. Nummers 2 en 3 in de stand spelen vandaag (zondag) om 16 uur. Grace-Hollogne ontvangt dan DB Gent.

Man van de match: Geen uitblinkers deze keer. Het team had het lastig tegen een sterk Beyne, maar slaagde collectief en kende geen grote terugval. Alleen de tegenaanvallen mochten beter uitgespeeld worden.

Speelden voor Apolloon: Van Huylenbrouck (K), Sarwar (K), Mathijs (2), Thiers (3), Deschuymer, Vandenbulcke (2), Verschelde (4), Devos (4), Steenhoudt (3), Dhaene (5), Beke T. (2), Gryp (1), Koops.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen