ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon maakt komaf met uit-vloek

Apolloon Kortrijk heeft de moeilijke uitmatch in Eupen tot een goed einde gebracht. Het is de eerste keer dat de Kortrijkzanen er in slagen een moeilijke uitwedstrijd te winnen. Door de winst kan Apolloon volgende week al zeker zijn van de promotie naar 1e nationale. Als het wint in Sint-Truiden promoveren de Kortrijkzanen voor de 2e keer op rij.

De ziekenboeg puilt stilaan uit

Debal, Verschelde en Devos reisden niet mee af naar de Oostkantons. Debals’ seizoen lijkt door een schouderfractuur ten einde, net als Verschelde die in Beyne zijn kruisband scheurde. Devos raakte dan weer ietwat ongelukkig geblesseerd op training. Het is niet duidelijk hoelang de rechterhoek uit is. Door de vele geblesseerden trok Apolloon met een iets kleinere kern naar Eupen. Koops vulde de selectie aan, net als M. Beke. Kerckhove ontbrak door deelname aan een internationaal tornooi met de nationale U18. Tijdens de opwarming viel ook Thiers nog uit met een enkelblessure, geen ideale voorbereiding dus op de wedstrijd tegen Eupen, dat moest winnen om zijn waterkansje op de promotie gaaf te houden.

Flitsende start van Apolloon

In tegenstelling tot de wedstrijd in Gent kon Apolloon in de beginfase wel zijn scorend vermogen etaleren. Door goals van Mathijs, Dhaene, Steenhoudt en Driesens keken de Eupense spelers al vlug tegen een 1-6 achterstand aan (11’). Paniek kroop in de rangen van de thuisploeg, daarom vroeg de coach in allerijl een time-out aan. Dat hielp, want Eupen bood meer weerstand en kwam terug tot 4-6 na 14 minuten. Nu was het de beurt aan de T1 van Apolloon, Koen Nel, om met een time-out zijn spelers op scherp te zetten. Het duurde toch even tot de bezoekers wat meer afstand konden nemen. In minuut 25 versnelde Apolloon, terwijl het moegestreden Eupen naar adem hapte. Vier opeenvolgende doelpunten zorgde voor een geruststellende ruststand van 7-13.

Volwassen Apolloon houdt Eupen af

Als Eupen al met een plan uit de kleedkamer kwam, het werkte duidelijk niet. Acht minuten lang kon de thuisploeg nog gelijke tred houden met Apolloon, daarna was het vat af bij Eupen (9-16). Een tussenspurt van Eupen (13-19, 16’) bracht de thuisaanhang nog even de hoop op een goede afloop, maar de thuisploeg leek daarna zijn laatste krachten te hebben verspeeld. Deschuymer en Driesens diepten de voorsprong weer uit naar 13-22. Dat zouden de Kortrijkzanen niet meer uit handen mogen geven, wat ze uiteindelijk ook deden. Apolloon speelde de wedstrijd volwassen uit. Gryp kon met een strafworp de eindstand, 16-26, vastleggen.

Man van de match

Van Huylenbrouck: de veteraan hield Apolloon recht met enkele verbluffende safes en dreef Eupen meermaals tot wanhoop. De keeper speelde met een ingepakte knie maar leek weinig hinder te ondervinden van zijn lichte blessure. Deels door hem, maar ook door de sterke verdediging die Apolloon neerzette, slaagde Eupen er niet in meer dan 16 goals te scoren. En dat in een thuiswedstrijd.

Speelden voor Apolloon:

Sarwar (9’ K), Van Huylenbrouck (51’ K), Mathijs (3), Deschuymer (3), Thiers, Vandenbulcke, Steenhoudt (6), Driesens (4), Dhaene (3), T. Beke (5), Gryp (1), Koops (1), M. Beke.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen