ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Vorig weekend won Apolloon nog overtuigend van KTSV Eupen, vijfde in de stand, dit weekend was het de beurt aan de vierde: HB St-Truiden. De thuiswedstrijden werden telkens gewonnen door onze heren, de vorige uitwedstrijd eindigde op 30-28 in het voordeel van St-Truiden. Als Apolloon dit weekend kan winnen, is een plaats in 1e Nationale (!) gegarandeerd.

Ook voor deze wedstrijd kampen we nog met een uitgebreide ziekenboeg: Devos, Thiers, Debal en Verschelde. Deze laatste is ondertussen al geopereerd, we wensen hem dus allen een spoedig herstel. Koops, Bruyneel en Kerckhove komen ons versterken.

Apolloon begint goed aan de wedstrijd en kan na 6 minuten 1-3 voorkomen via M. Beke, Mathijs en T. Beke. Waar de verdediging vorig weekend zeer sterk was, verloopt het deze wedstrijd toch net iets moeilijker, St-Truiden maakt hier ook gretig gebruik van en kan counteren naar 4-3 (12’). De volgende 10 minuten zijn een kat-en-muisspel waarbij de Limburgers 1 punt voorkomen en Kortrijk terug bijbeent, het staat 9-8 na 22 minuten. De thuisploeg kan haar ritme vinden en slaagt erin om met hun snelle spel onze verdediging uit verband te spelen. In een laatste offensief kan de thuisploeg de voorsprong nog een klein beetje uitbouwen, we gaan rusten met een 14-11 tussenstand.

Na de rust en enkele corrigerende maatregelen beginnen onze heren vol vertrouwen aan de tweede helft, want op dit moment is de wedstrijd allesbehalve beslist. Hoewel St-Truiden er via een sterke Joris Carpentier in slaagt om enkele keren te scoren, schiet Kortrijk ook terug trefzeker. Na 11’ lijkt de achterstand zo goed als weggewerkt en staat 19-18 op het scorebord, via Steenhoudt, J. Dhaene en M. Beke. Enkele twijfelachtige (lees foutieve) beslissingen van de scheidsrechters kosten ons toch 4 à 5 kansen om tot scoren te komen, maar laat dit geen excuus zijn, Apolloon zal sterker moeten spelen als het de titel in 2de Nationale wil halen. Apolloon kan de kloof niet dichten en ziet de thuisploeg langzaam maar zeker uitlopen, met na 21’ een 24-20 stand tot gevolg. Thomas Beke zet in de slotfase nogmaals alles in maar met zijn 3 doelpunten en een tegenaanval van Koops is het net niet genoeg. St-Truiden wint met 29-24 en houd de 2 punten dus thuis.

Op zaterdag 24/03 speelt Apolloon opnieuw thuis tegen Jeunesse Jemeppe om 20u30 in de Lange Munte. Kom allen onze heren aanmoedigen want ook nu is winnen = 1e Nationale!

Voor Kortrijk:
Sarwar (35’ K), Van Huylenbrouck (25’ K), Mathijs (1), Deschuymer (1), Vandenbulcke (1), M. Beke (5) Steenhoudt (1), Driesens (3), Dhaene (4), T. Beke (7), Kerckhove, Bruyneel, Gryp, Koops (1), Simons, Devos.

 

Reacties   

+3 #1 Wim 19-03-2018 15:15
Familie Beke gaat met de helft van de doelpunten aan de haal... was dat thuis afgesproken? ;-)

Blijven gaan jongens!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen