ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Vorige week verloor Apolloon van Sint-Truiden, waardoor de promotie werd uitgesteld. Dit weekend kunnen we het ticket naar 1e Nationale vastleggen door te winnen tegen hekkensluiter Jeunesse Jemeppe. Een belangrijk weekend voor Apolloon, want ook de ploeg in Liga 3 kan de promotie vastleggen door kampioen te spelen, wat ze dan ook deden!

Dit weekend opnieuw veranderingen in de ziekenboeg: Thiers en Devos komen ons opnieuw aansterken, Pieter Simons raakt bij de opwarming met Liga 3 geblesseerd aan de enkel. De selectie werd verder aangevuld met Koops, Kerckhove en Bruyneel.

Na de vorige drie wedstrijden tegen Jemeppe werden de 2 punten telkens binnengesleept, de ene keer al makkelijker dan de andere. Ook dit weekend geven de bezoekers zich niet zomaar gewonnen.

Jemeppe opent de wedstrijd met twee doelpunten, Apolloon komt iets trager op gang en in de 3de minuut kan Driesens het eerste doelpunt maken. We krijgen opnieuw een gelijkaardig scenario als in St-Truiden, aanvallend kan Kortrijk haar kansen maar moeilijk afmaken, aan de andere zijde komen de tegenstanders nét iets te gemakkelijk tot scoren, waardoor we in de eerste helft grotendeels op achtervolgen zijn aangewezen. Pas na 21’ komen we gelijk te staan met 11-11, na doelpunten van Thiers, Mathijs en Driesens. Desondanks slagen we er niet in op voorsprong te komen, het is een nek-aan-nekrace tot de 27ste minuut, dan kunnen de bezoekers jammer genoeg uitlopen tot 16-19, hoofdzakelijk door het feit dat we nog met 4 man op het veld stonden na uitsluitingen van Dhaene en Deschuymer. Met deze tussenstand gaan we ook rusten.

In de tweede helft is het Apolloon die het sterkst uit de kleedkamer komt, na 4’ kan Driesens eigenhandig de kloof dichten, Mathijs zorgt voor de aansluitingstreffer: 20-20. Het is opnieuw even spannend tot minuut 7 (22-22), want daarna kan Jemeppe opnieuw uitlopen, na alweer twee kort opeenvolgende tijdstraffen voor Apolloon, ditmaal voor Vandenbulcke (8’38’’) en Thiers (9’13’’), het rekenwerk laten we aan u over. De beslissingen van de scheidsrechters schoten duidelijk in het verkeerde keelgat bij het publiek, ze konden rekenen op een vrij uitgebreid fluitconcert. Na 19 minuten lijkt de kloof niet meer te dichten, Jeunesse Jemeppe kan uitlopen tot 25-29. Het is bijna een traditie: belangrijke wedstrijden éxtra spannend maken. Als Kortrijk vandaag niet wint hangt het volledig af van DB Gent als het op de titel aankomt. De taak is dus duidelijk, nog een laatste maal alles geven om de buit binnen te halen, Devos en Dhaene nemen de ploeg op sleeptouw. Samen zijn ze in de laatste 10 minuten goed voor 7 doelpunten, TD7 is trouwens topschutter met 7 doelpunten in zijn eerste match na blessure. Het slot van de match is een heuse thriller, Apolloon maakt opnieuw gelijk bij 31-31, komt voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (32-31), Jemeppe laat ons niet los en maakt opnieuw gelijk. Zowel Kortrijk als Jemeppe missen hun kans om op voorsprong te komen, maar het is Apolloon dat uiteindelijk aan het langste eind trekt, 1 seconde voor het eindsignaal kan Devos de buit verzilveren, eindstand 33-32!

Er resten nog 4 wedstrijden in de competitie, waarvan 3 thuiswedstrijden. De eerstvolgende is tegen Sasja op 14 april om 20h30, maar eerst twee weken welverdiende rust. Voor de nieuwsgierigen: als zowel Apolloon als DB Gent haar komende wedstrijden wint, wordt er op 12 mei om 18h gevochten voor de titel in de Lange Munte!! 

Voor Apolloon:  Sarwar (25’ K), Van Huylenbrouck (35’ K), Mathijs (4), Thiers (4), Deschuymer, Vandenbulcke, M. Beke (1), Steenhoudt (2), Driesens (6), Dhaene (6), T. Beke (3), Devos (7), Kerckhove, Bruyneel, Gryp, Koops.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen