ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Derde laatste wedstrijd voor de Kortrijkzanen. Winst was een must zodat de cruciale kampioenenmatch tegen Gent een optie bleef. Beke M., Verschelde en De Bal bleven nog altijd aan de kant.

Driesens en Devos openden de score voor Apolloon, 2-0, maar Thoelen zorgde ervoor dat Beyne kon meegaan. Gelijk opgaand aan beide kanten. Kortrijk toonde wel genoeg wilskracht maar er werden teveel open kansen gemist. Het was zelfs Beyne die het voortouw nam; 4-6 na 12 min. Dankzij Torres kon Kortrijk volgen. Het laatste kwartier kwam via Driesens en Dhaene. Dankzij de keepers van beide ploegen werd een grotere stand vermeden. Dit gold ook voor de 2e helft. Ruststand 13-11.

Tweede helft begon gelijkaardig als het begin van de match, veel gemiste kansen en makkelijke tegendoelpunten. Natan zorgde voor snelle tegendoelpunten waardoor we naar 19-15 gingen. Maar alweer slecht verdedigen en balverlies zorgden ervoor dat Beyne terug kansen kreeg. Maar het laatste kwartier kreeg Apolloon de Walen klein. Beyne scoorde maar 5x tegen 12x voor Kortrijk. Moment van de wedstrijd was youngster Manu die een kans kreeg in de 1e ploeg. Linkshandig (sowieso een topper) en snel maakte hij na enkele seconden in aanval al zijn 1e doelpunt bij de grote jongens. Een bak lijkt me op zijn plaats! We speelden rustig uit naar een 31-24 eindstand.

Belangrijke 2 punten voor Kortrijk dat nog altijd op de 1e plaats staat na winst van Gent tegen Grace-Hollogne.

Volgend weekend 05/05 gaan de heren naar Grace-Hollogne, ook een topper !

Man van de match: Driesens Natan, constante in de wedstrijd.

Speelden voor Apolloon: Sarwar (K), Van Huylenbrouck (K), Mathijs (4), Thiers (4), Vandenbulcke, Devos (4), Skummer (1), Steenhoudt (2), Driesens (7), Dhaene (4), Beke T (4), Gryp, Koops, Dumolein (1)

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen