ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Non-wedstrijd in het verschiet

Apolloon trok op de voorlaatste speeldag een laatste keer de taalgrens over om het op te nemen tegen VOO HC Grâce-Hollogne. De Luikenaars hadden nog een waterkansje op de titel, maar dan moest het wel winnen tegen Apolloon en hopen op een misstap van Gent in Kortrijk de week erop. De promotie hadden de Luikenaars wel al op zak, en daar Grâce-Hollogne er niet om bekend staat overijverig te zijn, behoorde een non-wedstrijd ook tot de mogelijkheden. Al tijdens de opwarming werden die vermoedens bevestigd. Terwijl Apolloon aan een normale opwarmingssessie begon, vermaakten de Luikenaars zich nog met een potje voetbal.

Apolloon trok zonder Devos, Debal, Verschelde, Simons en Beke naar Luik. Steenhoudt was twijfelachtig na een val in de oefenwedstrijd van donderdag, hij moest na 10 minuten spelen al noodgedwongen naar de kant. De thuisploeg kon op zijn beurt niet rekenen op hun 2 sterkhouders Samson en Dolce.

Apolloon maakt het zich makkelijk na sterke 1e helft

Het rustige wedstrijdbegin maakte in de 4e minuut (2-2) plaats voor een flinke opstoot aan Kortrijkse flitsen. Vijf minuten later stond Grâce-Hollogne al 2-8 in het krijt. We zagen hetzelfde spelbeeld in de daaropvolgende 10 minuten, alhoewel de thuisploeg iets meer tot scoren kwam (20’, 7-14). T1 Nel vond het tijd voor een aantal wissels en dat bleek geen slechte zet. De voorsprong werd nog wat uitgediept, tot Gryp de 10-21 ruststand de netten in poeierde. Grâce-Hollogne sloot de 1e helft gefrustreerd af. De thuisploeg had zich al enkele keren luidkeels afgevraagd of het scheidsrechterlijke duo wel degelijk ‘Walen’ waren. Wat de Luikenaars daarmee trachtten te bereiken, of bedoelden, laten we in het midden.

In overbodige 2e helft komt Apolloon nooit meer in de problemen

Aan de 2e periode zouden we eigenlijk weinig woorden aan vuil moeten maken. De spelers van Grâce-Hollogne bleven bij iedere verliesbal ostentatief staan, terwijl ze de beslissing van de arbiter om het spel door te laten gaan hekelden.  Als dat niets uithaalde, wachtten de thuisspelers geduldig aan de middellijn tot de Kortrijkse tegenaanval was afgerond. Na 10 minuten (16-30) begon de score enigszins schaamtelijk te worden voor de Luikenaars, dus besloten de scheidsrechters dat het tijd was om dat ietwat te compenseren. Het directe gevolg was dat Apolloon op korte tijd 5 tijdstraffen te verduren kreeg. Twee voor Kerckhove en Mathijs en eentje voor Beke. Telkens wel uitstekend uitgelokt door Thiam, de Luikse pivot en een van de weinige spelers bij de thuisploeg die er zin in leek te hebben. De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren er dus 20 te veel, eindstand: 27-40.

Zoals iedereen nu al hoort te weten - tenzij u ergens op een onbewoond eiland met uw vingers zat te draaien, maar zelfs dàn - vormt deze zaterdag de Lange Munte het strijdperk voor de ontknoping van het titeldebat tussen Apolloon Kortrijk en DB Gent. Vanaf 18 uur is de Lange Munte ook de enigste plaats in Kortrijk waar het de moeite waard is om op dat moment aanwezig te zijn. Kom in Paars, kom in Wit. Spoor je vrienden, familie, kennissen en toevallige passanten onophoudelijk aan om de ApolloonArena zaterdag in vuur en vlam te zetten. Tot dan!

Geen man van de match. Tenzij Dhaene, die er in slaagde om voor die ene keer niet vanuit Gent maar vanuit de Ardennen met nogal naar toeristisch neigend gedrag de Luikse sporthal -10 minuten te laat- te betreden.

Speelden voor Apolloon: Sarwar (K, 50), Mathijs (8), Thiers (8), Deschuymer (1), Vandenbulcke (1), Steenhoudt, Driesens (4), Dhaene (4), Beke (3), Van Huylenbrouck (K, 10), Kerckhove (3), Gryp (3), Koops (4) en Dumoulein (1).

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen