ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon wint in Visé na degelijke wedstrijd

Apolloon Kortrijk heeft zijn eerste wedstrijd in eerste nationale tot een goed einde gebracht. Visé, de Luikse club die ook een team in de BeNe-League heeft, was de tegenstander op de openingsspeeldag. Het werd 29-32.

Dat de zenuwen strak gespannen stonden voor die vuurdoop in de hoogste nationale afdeling bleek al meteen uit de beginfase van de wedstrijd. Even kon Apolloon gelijke tred houden met Visé (2-2 na 5 minuten), maar al snel liep het mis. Offensief getwijfel bij Apolloon en efficiëntie bij de thuisploeg zorgden ervoor dat er na 12 minuten een 7-2-stand op het scorebord prijkte.

Gelukkig herpakte Apolloon zich tijdig en begon het zorgvuldiger met de kansen om te springen. Onder meer dankzij 2 goals van Vladimir Olexiouk kwamen onze jongens tot 7-6 (16’) terug. Zes minuten voor de rust zorgde een ontketende Devos zelfs voor de voorsprong, 11-12. In de laatste minuut voor de koffiepauze was de concentratie even zoek bij Kortrijk, Visé profiteerde en liep opnieuw uit tot 15-13.

Secure tweede helft stelt zege veilig

Net zoals in periode 1 nam Visé de beste start (17-14, 3’). Daarna schakelde Apolloon twee versnellingen hoger. Drie goals van Devos en twee van Dhaene zetten de wedstrijd op zijn kop (17-19, 7’). Die voorsprong zou Apolloon nooit meer afgeven.

Na een kwartier spelen stond Visé 4 doelpunten bij de bezoekers in het krijt (20-24). Nadat Thiers tegen zijn tweede tijdstraf aanliep, verkleinde Visé de kloof even tot 2 punten. Dhaene en Driesens zetten echter snel orde op zaken. Keeper Sarwar liet zelfs voor het eerst de netten van zijn collega aan de overkant trillen, nadat de thuisploeg de keeper voor een veldspeler had gewisseld.

Zelfde scenario in minuut 24 (24-29): derde tijdstraf voor Thiers (en rood), waarop een sterke periode van de thuisploeg volgde (28-30, 27’). In de slotseconden probeerde Visé te verrassen met een offensieve verdediging, maar onze jongens waren daarop voorbereid en speelden beheerst uit. Michiel en Thomas Beke stelden de zege veilig met twee knappe goals. Eindstand: 29-32.

Ondanks deze knappe en verdiende overwinning is er nog zeker veel ruimte voor verbetering. Dat zal ook nodig zijn, want de grootste kleppers moeten nog komen en geen enkele wedstrijd in deze competitie zal makkelijk worden.

Deze week zaterdag speelt Apolloon om 19u zijn tweede competitiewedstrijd, in en tegen Olse Merksem. Supporters zijn zeker welkom, tot dan!

Speelden voor Apolloon:

Michiel Sarwar (50’, 1), Nowé (10’), Mathijs, Thiers (2), Deschuymer, Vandenbulcke, Devos (7), M. Beke (1), Steenhoudt (1), Driesens (2), Dhaene (7), Kerckhove, Beke T. (5), Olexiouk (6), Koops, Gryp.