ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -


(Beelden Sportbeat)

Heren maken nooit aanspraak op winst in Merksem

Na de winst in Visé hoopten de Heren van Apolloon ook bij Olse Merksem de 2 punten mee te graaien. Na een tussensprint van de thuisploeg op het kwartier was het kalf echter al vroeg verdronken voor de Kortrijkzanen. Eindstand : 31-26.

31-26. Een score waar eigenlijk het verhaal van de wedstrijd helemaal in vervat zit. Apolloon probeerde alles en bleef de hele match aanklampen, maar Merksem echt het vuur aan de schenen leggen, konden de Heren nooit.

Nochtans was Apolloon goed gestart. Dhaene liet als eerste de netten trillen, en ook de verdediging van de Kortrijkzanen stond in die openingsfase als een huis. Maar al vlug nam Merksem, dat op de vorige speeldag het hoofd moest buigen voor Eynatten, het commando over.

Van 0-1 ging het naar 3-1 (7’). Maar een bom van Dhaene, twee strafworpen van Driesens en een scherpe counter van Devos later stonden de bordjes (even) opnieuw gelijk: 5-5 (13’). Uitstel, maar geen afstel, zo bleek, want plots was Apolloon volledig het noorden kwijt. Dat resulteerde, na een Zeven Karaats tussensprint van de thuisploeg, in een 12-5 score. Een afstraffing in de maak? Nee, want via Olexiouk en Steenhoudt werd er gemilderd. Bij 15-11 werd de koffiepot bovengehaald.

Remonte komt te laat (en is te kort)

De eerste tien minuten van periode 2 hield Apolloon gelijke tred met Merksem, maar toch slaagden de Antwerpenaars om uit te lopen naar 22-16 (11’). Daarna was het vechten tegen de bierkaai voor de bezoekers.

In aanval scoorde Apolloon o zo moeizaam, en in verdediging leidde onoplettendheid en miscommunicatie tot veel te (veel) makkelijke tegengoals. Daar bovenop slaagde het scheidsrechterlijke duo er niet in zich aan beide kanten consequent te tonen, wat de frustraties bij Apolloon nu niet bepaald verzachtten.

Bij 26-20 (17’) zette Apolloon dan de traditionele remonte in, via Devos, Mathijs en opnieuw Olexiouk. Plots stond het 26-23 (19’) en leek alles weer mogelijk. Dat dacht ook de Nederlandse coach bij Olse, die haastig een time-out inlaste.

Die hielp klaarblijkelijk, want na drie opeenvolgende doelpunten van pivot Hayon was de Kortrijkse veer gebroken. Enkele wanhoopspogingen van Olexiouk brachten nog weinig zoden aan de dijk. Eindstand 31-26. Deze week hopelijk beter in een tot de nok gevulde Lange Munte, tegen de Lange Mannen uit Gent, die op revanche zullen azen na de gemiste titel vorig seizoen. Tot dan!

Speelden voor Apolloon:

Sarwar, Nowé, Mathijs (1), Thiers (3), Debal, Deschuymer, Vandenbulcke (1), Devos (8),Steenhoudt (1), Driesens (2), Dhaene (4), Kerckhove, Gryp, Olexiouk (5), Koops (1).