ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

 

Heren houden DB Gent ook in eerste nationale in bedwang

De heren van Apolloon Kortrijk hebben hun thuisreputatie opnieuw eer aangedaan. Nadat ze vorig seizoen geen enkele match verloren hadden in de Lange Munte, werd ook de eerste thuiswedstrijd in eerste nationale tot een goed einde gebracht: 28-27.

Sterke eerste helft blijft onbeloond

Waar Apolloon het voorbije seizoen steevast zwak uit de startblokken schoot tegen Don Bosco Gent, was het deze keer de beurt aan de Kortrijkzanen om een blitzstart te maken. Met Olexiouk als man van de beginfase liep de thuisploeg al vlug uit naar een 4-1-voorsprong (6’).

Gent wist in dat eerste kwartier amper van welk hout pijlen te maken en Apolloon rook bloed. Via Dhaene en Driesens werd het 9-3 (13’). Knap aanvalswerk en flitsende combinaties, en ook het verdedigende compartiment stond als een huis.

De Gentse interim-coach Peter Beeckman moest ingrijpen en bracht Sander Vermeiren. De boomlange rechteropbouwer blaakte van het zelfvertrouwen en bracht de match (met 6 doelpunten in 10 minuten) eigenhandig in evenwicht (10-10, 20’ en 12-12, 25’). Daarna bleven beide teams aan elkaar gewaagd, ruststand: 16-15.

Thriller die geen thriller hoefde te zijn

In de eerste tien minuten in periode twee kon DBG nog gelijke tred houden met Apolloon, maar daarna schakelde de thuisploeg een versnelling hoger, waardoor het na een kwartier 23-20 stond in het voordeel van Kortrijk.

Een tweede versnelling later leek het pleit (bijna) beslecht. Apolloon liep uit naar 26-21, maar daarna stokte de machine. Gent maakte dankbaar gebruik van de nonchalance bij de thuisploeg en op 4 minuten van het einde kwam het opnieuw op gelijke hoogte met Apolloon (27-27).

Die laatste minuten stonden bol van foute passes, onzorgvuldigheden en gemiste penalty’s. Keeper Nowé, ingekomen voor een moegespeelde Sarwar, pakte uit met enkele schitterende reddingen en liet amper een doelpuntje binnen. Aan de overkant slaagde Steenhoudt er wel in de netten te doen trillen, goed voor het winnende doelpunt: 28-27.

Bedankt aan alle supporters die er bij waren op onze eerste thuismatch in eerste nationale, jullie waren geweldig! Aan allen die wegbleven, hopelijk tot volgende week (thuiswedstrijd beker tegen Real Kiewit, precies wedstrijduur volgt nog) of tot 2 december, dan staat onze volgende thuismatch (tegen Grace-Hollogne) gepland. En last, but not least, proficiat aan onze Dames, de heren van Liga 2 en 3 met hun mooie zeges. Doe zo voort!

Speelden voor Apolloon:

Sarwar (54’), Nowé (6’), Mathijs (1), Thiers (2), Debal, Deschuymer, Vandenbulcke, Devos (3), Beke M., Steenhoudt (4), Driesens (5), Dhaene (2), Kerckhove, Beke T. (4), Olexiouk (6), Koops (1).