ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon versmacht Doornik en wordt leider in 1e nationale

De Heren van Apolloon Kortrijk hebben op onnavolgbare wijze de twee punten weggekaapt bij leider Estu Tournai. Apolloon toonde een uur lang lef, snelheid en efficiëntie, terwijl Doornik de hele wedstrijd achter de feiten aan moest lopen. Eindstand: 34-42.

Sterk slot voor de pauze zet Apolloon op weg naar zege

In de eerste minuut kwam Doornik op voorsprong (1-0). In wezen niet erg opvallend, ware het niet dat dat meteen ook de laatste keer was in deze wedstrijd dat de fiere leider in 1e nationale op voorsprong stond.

Apolloon en Doornik hielden elkaar in die eerste tien minuten in evenwicht, al slaagden de bezoekers er wel in een klein kloofje te slaan (6-8), dankzij goals van Thiers (3) en Olexiouk (3). Met een kleine tussensprint hees de thuisploeg zich even weer op gelijke hoogte (10-10, 18’).

Niet voor lang, want na enkele razendsnelle tegenaanvallen van een flitsend Apolloon stond er weer een 2-puntenkloof op het scorebord (15-17, 27’). In het slot staken de Kortrijkzanen nog een tandje bij, waardoor een verbijsterd Doornik bij de koffie plots vier doelpunten in het krijt stond (16-20).

Volwassen Apolloon ontneemt Doornik snel alle hoop

Wie had verwacht dat Doornik opgepept en strijdvaardig uit de kleedkamer zou komen, was er al snel aan voor de moeite. Apolloon hield de eerste tien minuten, vooral dankzij een secure verdediging, makkelijk stand (21-26).

Overigens was rond minuut zes de grote Tore Devos-show (7 goals in 15 min) van start gegaan. Doornik hanteerde even de tactiek van de zeven veldspelers (bij aanval geen keeper in de goal dus), wat Devos inspireerde tot een hele rits snelle tegenaanvallen. Na zestien minuten was de murw geslagen thuisploeg dan ook mentaal volledig gekraakt (23-32).

In het laatste kwartier speelde een volwassen Apolloon de wedstrijd makkelijk uit. Michiel Beke scoorde nog enkele beauty’s, en helemaal op het eind wist Kerckhove een “vliegerke” enig mooi (maar net niet binnen de tijd) af te maken. Eindstand: 34-42.

 

Man van de match: Tore Devos. Devos toonde zich het toonbeeld van efficiëntie en hakte Doornik in de tweede helft eigenhandig in de pan. Ook Olexiouk, die 9 doelpunten scoorde tegen zijn ex-ploeg, verdient een eervolle vermelding.

Speelden voor Apolloon:
Nowe (10’), Sarwar (50’), Mathijs (2), Thiers (5), Debal (1), Deschuymer, Vandenbulcke, Devos (11), Beke M. (3), Kerckhove, Steenhoudt (4), Driesens (2), Dhaene (4), Beke T. (1), Olexiouk (9) en Koops.
Coach: Koen Nel (T1) en Andrzej Sokolowski (T2) / Tafel : Peter Delrue