ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBDeneckere Lieven - Dak -Stad Kortrijk

Ook Atomix is niet bij machte om Apolloon te stoppen


©Waverlyphotographs

Apolloon blijft maar winnen. Na de knappe zege in Doornik en het bereiken van de achtste finales van de Beker van België ten koste van Izegem, werd nu ook de scalp van Atomix veroverd: 26-30.

Alleen De Vis brengt Apolloon in de problemen

Tijdens de eerste drie minuten in de Haachtse sporthal was Atomix heer en meester (2-0), maar langer dan dat duurde die machtsontplooiing niet. Bij Apolloon sloeg de motor plots aan en na vier opeenvolgende doelpunten was de coup een feit: 2-4 (7’).

Na twaalf minuten hadden de heren hun voorsprong reeds verdubbeld (4-8), maar dan begon de thuisploeg aan een kleine remonte. De Vis en Schroven namen hun team bij de hand en zo sloop Atomix langszij (8-8, 18’), om na 22 minuten zelfs even op voorsprong te komen (11-10).

Maar in de laatste minuten van de eerste helft schrok Apolloon weer wakker, en dankzij Driesens en Thiers sloegen de bezoekers opnieuw een klein kloofje. Olexiouk legde de 11-15-ruststand vast.

Valse noot in beginfase mondt uit in schitterend laatste kwartier

Apolloon kwam collectief nonchalant uit de kleedkamer, zodat de in de eerste helft zorgvuldig opgebouwde voorsprong in een mum van tijd tot een schamel doelpuntje (14-15, 34’) gereduceerd was.

Tot een kwartier in periode twee bleef Atomix aanklampen, maar daarna schakelde Apolloon een versnelling hoger, waardoor de bezoekers na 50’ met een 19-23-voorsprong op het scorebord pronkte.

In het slot trok een trefzekere Driesens de overwinning tot aan de eindstreep, Sarwar toonde zich andermaal secuur als sluitstuk, hij gaf de zege het laatste duwtje door een strafworp van De Vis te stoppen. Driesens pegelde de 24-30-eindstand op het scorebord.

Man van de match: Natan Driesens. De spelverdeler toonde zich efficiënt vanop zeven meter, en in de tweede helft bracht hij op het juiste moment opnieuw rust in de paars-witte gelederen. Net als Olexiouk scoorde hij zeven doelpunten.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (60’), Nowé, Mathijs, Thiers (4), Debal, Deschuymer, Vandenbulcke, Devos (1), Beke M. (1), Steenhoudt (2), Driesens (7), Dhaene (2), Kerckhove, Gryp, Beke T. (6), Olexiouk (6).
T1: Koen Nel / Tafel: Peter Delrue

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen