ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Tweede thuiszege voor Apolloon

De Heren van Apolloon Kortrijk hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in eerste nationale tot een goed einde gebracht. Tegen Grace-Hollogne vergat Apolloon om de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi te leggen, maar een uitstekend slot schonk paars-wit de zege.

Blitse start, blits einde

Na de uitschakeling in de Beker van België tegen Houthalen, waar een heleboel Heren verstek voor moesten geven, tekende bijna iedereen present voor de thuiswedstrijd tegen Grace-Hollogne. Enkel Thomas Beke en Jonas Nowé (vervanger: Arne Verscheure) lagen nog in de lappenmand.

Hoewel de eerste vijf minuten nog vrij evenwichtig waren (2-2), toonde Apolloon zich al vlug de betere van Grace-Hollogne . Driesens en Olexiouk pookten het vuur wat op en de paars-witte trein trok zich op gang. Na tien minuten stond er dan ook al een 7-3-voorsprong op het scorebord.

De druk ging van het gaspedaal bij Apolloon, en Grace-Hollogne klampte aan (20’, 11-9). De twee-drie-puntenkloof leek tot aan de koffie intact de blijven, maar na een plotse acceleratie, met goals van Steenhoudt, Dhaene en Devos, werd er alsnog met een geruststellende 17-12 gerust.

Apolloon brengt zichzelf in de problemen

Na de pauze kregen de toeschouwers lang een weifelend Apolloon te zien. Hierbij werden er flink wat opgelegde kansen gemist, bovendien liet de thuisploeg ook veel te makkelijk doelpunten binnen. De beginfase van de tweede helft was tekenend voor het vervolg van de match (34’, 18-15).

Nadat Apolloon er opnieuw in geslaagd was om de voorsprong stevig uit te bouwen (41’, 24-18), werd de thuisploeg gemakzuchtig. De buit leek binnen. Niets was echter minder waar, want Grace-Hollogne bleef geduldig op zoek naar doelpunten, terwijl Apolloon de netten acht minuten niet deed trillen. De bezoekers slopen zo ongemerkt naderbij (52’, 25-22) en zouden zelfs op voorsprong zijn gekomen, ware het niet dat een uitstekende Verscheure Sarwar was komen te vervangen in doel.

Vier minuten voor het einde was de voorsprong geslonken tot een schamel puntje (26-25), Apolloon stond nu met zijn rug tegen de muur. Maar gelukkig maakt een kat in het nauw rare sprongen, en dat is wel het minste wat we kunnen zeggen over het wedstrijdslot. Twee schitterende tegenaanvallen trokken de zege over streep.

Eerst maakte Thiers er na een mooie lange pas achter de rug van Steenhoudt 27-25 van. Even later was het de beurt aan Devos om een kunststukje op te voeren. Met een draaibal verschalkte hij de bezoekende doelman. De jarige Deschuymer legde uiteindelijk de 29-25-einduitslag vast na een goed uitgespeelde aanval.

Apolloon blijft eerste

Door de overwinning blijft Apolloon Kortrijk ook na zes speeldagen aan de leiding in de eerste nationale. Als de Heren ook deze week (zaterdag: 20u15 in de Lange Munte) weten te winnen van Eynatten (derde in de stand), sluit Apolloon de heenronde af met een schitterende 12 op 14. Alle Apolloon-supporters op post!

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (45’), Verscheure (15’), Thiers (5), Debal (3), Devos (5), Beke M., Steenhoudt (2), Driesens (5), Verschelde, Dhaene (3), Kerckhove, Gryp, Olexiouk (5), Koops, Deschuymer (1).

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen