ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Ondanks een hevig tegenstribbelend Eynatten is Apolloon toch herfstkampioen

Apolloon heeft ook zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen tot een goed einde gebracht. Eynatten-Raeren bleek een moeilijke noot om te kraken, maar een flinke eindspurt schonk de Kortrijkzanen de zege. Het werd 29-26.

Apolloon stuit op secure Duitse defensie, maar ook paarse muur staat op punt

Voor de wedstrijd stond Eynatten derde in het klassement, en bij winst kwamen ze zelfs op gelijke hoogte (10 punten) met Apolloon. De Duitstalige Belgen pakten dit seizoen al de scalp van Don Bosco in de Gentse Heekers, Kortrijk wist dus dat het met een gevaarlijke klant te maken had.

Een wakker Apolloon startte wel het best en liep vlug uit (5-2, 5’). De Kortrijkse voorsprong gedroeg zich echter de hele eerste helft als een soort jojo, want na een kwartier naderde Eynatten tot 10-9, en na twintig minuten stond het opnieuw 13-10.

Tussendoor was Benoit Neuville, topschutter bij Eynatten en Belgisch international, gedwongen zich na een knieblessure te wisselen. Toch bleven beide ploegen in de laatste tien minuten voor de koffie om de beurt scoren, wat tot een ruststand van 18-16 leidde.

Raere jongens, die Eynatters

De tweede periode schotelde een gelijkaardig scoreverloop voor als deze in de eerste helft. Apolloon en Eynatten verdedigden hard en correct, maar toch kreeg Sarwar, net als zijn collega Schunck aan de overkant, flink wat bommen om de oren.

Na een kwartier liet de uit een lange blessure teruggekeerde Verschelde nog eens een staaltje van zijn kunnen zien. Met enkele serieuze kogels nagelde hij Eynatten eigenhandig tegen het canvas: 24-21, 17’.

De bezoekers lanceerden nog een slotoffensief, wat hen zowaar tot op 26-25 (53’) bracht. Vijf minuten later stond dezelfde score nog steeds op het bord, maar in minuut achtenvijftig brak Dhaene de ban. Apolloon speelde de match uitstekend uit en won uiteindelijk met 29-26.

Apolloon herfstkampioen

Door de winst staat Apolloon na de heenronde alleen aan de leiding in eerste nationale. Doornik liet op de laatste speeldag een punt liggen bij Don Bosco Gent, en moet de rol dus lossen.
Nog voor de winterstop wordt de terugronde al op gang getrapt. Zaterdag 15 november, 16u, zal de Lange Munte voor de laatste keer in 2018 in vuur en vlam staan. Bij winst boekt Apolloon de 29e thuiszege (in de competitie) op een rij. Allen op post!

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (60’), Verscheure, Thiers (7), Debal (1), Deschuymer (1), Devos (3), Beke M., Steenhoudt, Driesens (3), Verschelde (3), Dhaene (8), Kerckhove (1), Gryp, Beke T. (2), Olexiouk, Koops.
T1: Koen Nel/ T2: Andrzej Sokolowski/ Tafel: Peter Delrue.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen