ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Op een zucht van thuisrecord: 29 matchen ongeslagen

Net zoals heel 2018 was ook de laatste wedstrijd van het jaar een voltreffer voor Apolloon. In mei kampioen in tweede nationale na een droom van een titelmatch tegen Gent, en -na een goede competitiestart- in december zowaar leider in 1e klasse met 14 op 16 en de play-offs binnen handbereik. Van een (nieuw) grand cru-jaar gesproken.

Sterk Visé sputtert tegen

De eerste match in de terugronde was meteen ook de laatste van 2018. Visé maakte het Apolloon in de heenronde flink lastig, en ook nu wilden de Luikenaars niet zomaar over zich heen laten lopen. De match begon gelijkopgaand, maar toch stond er na vijftien minuten al een kleine kloof op het bord: 10-7.

Ondanks heel wat tegendoelpunten bouwde de thuisploeg de voorsprong uit tot 18-12 (25’), maar met de rust in zich herpakten de bezoekers zich een beetje, wat tot een ruststand van 21-16 leidde. Geen ruime voorsprong, dat niet, maar Apolloon leek wel op de juiste koers voor een zevende zege van het seizoen.

Onnodige spanning in slot

De Luikenaars kwamen agressief uit de kleedkamer en grepen Apolloon bij de keel. Na een zinderend begin was de voorsprong tot twee punten geslonken: 22-20 (5’). De thuisploeg herstelde zich en liep weer uit (25-21, 10’) na goals van Dhaene en Devos.

Maar ook nu volgde er een stevige dip van Apolloon, en met nog tien minuten op de klok bereikte de spanning zijn kookpunt: 29-27. In het slot werd er weinig gescoord, maar op drie minuten van het einde bracht Michiel Beke de verlossing vanop hoek: 33-30. Beide ploegen deden de netten nog twee keer trillen, eindstand: 35-32.

Play-off-ticket binnen handbereik

Door de overwinning tegen Visé en de nederlagen van Gent en Merksem (respectievelijk 6e en 5e in de stand), telt Apolloon nu een bonus van zeven punten met het oog op de play-offs (waarin de eerste vier van het klassement voor de titel strijden).

Met nog zes matchen voor de boeg ligt een play-off-ticket dus binnen handbereik. Apolloon is ook een thuisoverwinning verwijderd van een mooie zegereeks: 30 thuisoverwinningen (in de competitie) op een rij.

Man van de match: Michiel Sarwar. Sarwar toonde zich de laatste matchen wat wisselvallig, zeker na het uitvallen van vaste doublure Nowé, maar tegen Visé was de Apolloon-doelman outstanding. Met veel klasseparades dreef hij de Luikenaars meermaals tot wanhoop.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (60’), Verscheure (K), Thiers (3), Debal (1), Deschuymer (1), Vandenbulcke, Devos (3), Beke M. (1), Steenhoudt, Driesens (3), Verschelde (4), Dhaene (5), Kerckhove (1), Beke T. (7), Olexiouk (6), Koops.
T1: Koen Nel/ T2: Andrzej Sokolowski/ Tafel: Peter Delrue.

Reacties   

0 #1 dhaene 20-12-2018 16:58
:D proficiat; ook mooi geschreven; kan ik dit delen?
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen