ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon met de billen bloot tegen Merksem

Na 29 thuisoverwinningen op een rij heeft Apolloon dan toch eens het hoofd moeten buigen in de Lange Munte. De Antwerpse ploeg Merksem was al voor de tweede keer dit seizoen de betere van Apolloon, dat Doornik nu moet laten voorgaan in de stand.

Een kwartier lang doelpunten bij de vleet

Wie de eerste helft tussen Apolloon Kortrijk en Olse Merksem gezien heeft, zal zich toen toch even in de ogen gewreven hebben. Na vijftien minuten hadden beide teams al 19(!) keer de netten doen trillen. Verdedigen leek er dus niet bij daar in de Lange Munte.

In het tweede kwartier van de eerste periode werd het scoreverloop wat genormaliseerd. De defensie stond aan beide zijden iets steviger op het parket, wat voor een 18-19-ruststand zorgde.

Een tweede helft om heel snel te vergeten

Hoewel de tweede periode nog rustig begon (pas na drie minuten opende Merksem de score), bleek het al snel van kwaad naar erger te gaan voor Apolloon. De thuisploeg wist in dat eerste kwartier slechts vier keer te scoren, terwijl doelman Sarwar tot zijn eigen verbazing zo’n tien kogels rond de oren kreeg (22-30).

Merksem haalde daarna de voet van het gaspedaal, waardoor Apolloon wat van de oplawaai kon bekomen. De thuisploeg legde met de moed der wanhoop nog al zijn kaarten op tafel, maar door de vele verprutste tegenaanvallen en gemiste open kansen kon paars-wit de kloof niet meer verkleinen. De pijnlijke, maar eerlijke eindstand in Apolloon Kortrijk - Olse Merksem was 29 -37.

Revanche in de Hel van de Hekers?

Een tweede helft dus om heel snel te vergeten. De focus ligt meteen terug op de volgende wedstrijd, want dit weekend al mogen onze jongens op bezoek in de Hel van de Hekers bij Don Bosco Gent, dat overtuigend won bij Eynatten Raeren (18-31). Tijd voor revanche?

Speelden voor Apolloon
Sarwar (40’), Verscheure (20’), Mathijs, Thiers (3), Debal, Deschuymer (1), Vandenbulcke, Devos (3), Steenhoudt (5), Driesens (5), Verschelde (3), Dhaene (7), Kerckhove, Gryp, Beke T. (2), Koops.
T1: Koen Nel / T2 Andrzej Sokolowski / Tafel: Peter Delrue.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen