ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon heeft geen kind aan DBG en kan zaterdag opnieuw leider worden

Het is Apolloon dan toch eens gelukt. Na twee nederlagen in tweede nationale kon Kortrijk deze keer wél zegevierend terugkeren uit de Gentse Hekers. Een schitterende eerste helft legde het fundament van een ruime overwinning: 26-35.

Eerste helft om niet snel te vergeten

Waar de tweede helft tegen Merksem vorige week soms wat pijn deed aan de ogen, was de eerste periode in Gent wél een absolute voltreffer. Apolloon speelde die eerste dertig minuten als een versterkte burcht. De verdediging transformeerde tot een niet in te nemen vesting, met doelman Sarwar als ijzersterk slot op de deur, en in aanval kon het met scherpschutters Steenhoudt (5) en Driesens (4) amper efficiënter.

Nochtans was de wedstrijd gelijkopgaand gestart, want tot 3-3 (6’) hield Gent nog gelijke tred. Na tien minuten trapten de bezoekers echter los door het gaspedaal, en in een mum van tijd stond er een 4-10 op het scorebord.

Even stabiliseerde de score weer, maar na twintig minuten zette Apolloon een tweede sprint in. Eentje die Gent helemáál plat tegen het canvas zou jagen, want na een reeks van zeven (!) goals op een rij stond de thuisploeg al dertien doelpunten (7-20) bij Apolloon in het krijt. Enkel de pauze kon de paarse pletwals een halt toeroepen. Ruststand: 11-23.

Overbodige tweede periode

De druk was duidelijk van de ketel bij de Kortrijkzanen, want hoewel het verdedigend nog secuur speelde, verliep de aanval in de beginfase vrij stroef. In het eerste kwart kon Apolloon maar vijf keer het Gentse net doen trillen (18-28).

Gent wist dat de hoop op de zege al een tijdje vervlogen was, maar toch kon de thuisploeg zich na de pauze heel wat meer in de debatten mengen dan ervoor. Beide ploegen scoorden nu beurtelings, wat tot een eindstand van 26-35 leidde.

Bedankt aan alle supporters die zijn afgezakt naar Gent! Jullie deden de Hel van de Hekers wat meer op de Hemel lijken. Hopelijk zijn jullie ook dit weekend van de partij voor de wedstrijd om de eerste plaats tegen Doornik, zaterdag om 20.15 uur in de Lange Munte!

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (45’), Verscheure (15’), Mathijs (3), Thiers (1), Debal (3), Deschuymer, Vandenbulcke, Devos (4),Steenhoudt (6), Driesens (5), Verschelde (3), Dhaene (5), Kerckhove, Gryp, Beke T. (2), Olexiouk (3).
T1: Koen Nel / T2: Andrzej Sokolowski / Tafel: Peter Delrue.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen