ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBStad KortrijkDeneckere Lieven - Dak -

Apolloon verzekert zich in Luik van play-offs

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar een speeldag voor het einde van de reguliere competitie kan Apolloon dan toch opgelucht ademhalen. Na de krappe overwinning op Grâce-Hollogne is Apolloon zeker van de play-offs.

De sterke heenronde ten spijt, of misschien wel als gevolg van die heenronde, kon Apolloon in 2019 voor de match in Grâce-Hollogne slechts een keer winnen. Driemaal moesten de Kortrijkzanen de hoofden buigen, in drie thuiswedstrijden dan nog, onder meer tegen mede-play-off-ploegen Doornik en Atomix.

Omdat bij verlies in Luik er deze week een match op leven en dood zou wachten in Eynatten, deed Apolloon er best aan te winnen van de rode lantaarn. Toch hield Grâce-Hollogne in die eerste helft lange tijd gelijke tred (13’, 7-7). In het tweede kwartier sloeg Apolloon een kloofje, waardoor het kon gaan rusten met een 15-19 voorsprong.

Spannend slot, Verschelde matchwinnaar

De Luikenaars kwamen kwiek uit de kleedkamer, want na zeven minuten spelen scoorde Pellet de aansluitingstreffer (19-20). Die inhaalbeweging kwam er mede door de rode kaart voor Jakob Dhaene, ietwat hard bestraft door een weifelende arbitrage.

Na de aansluitingstreffer leek Apolloon opnieuw wakker te schieten. Een korte tussensprint van vier minuten later keek de rode lantaarn opnieuw tegen een fameuze achterstand aan: 19-26. De Luikenaars tegen het canvas? Niet helemaal. In het laatste kwart sloop de thuisploeg steeds dichterbij, en in de laatste minuut schoot Vancosen zowaar de 33-34 binnen.

Met nog veertig seconden op de klok was alles weer mogelijk, maar op dat moment nam Verschelde zijn verantwoordelijkheid. De rechteropbouwer bekroonde zijn sterke invalbeurt met een puike winnende treffer, door de benen van de keeper nota bene. Grâce-Hollogne kon nog 1 maal tegen scoren, maar kwam uiteindelijk te laat: de overwinning was binnen!

Play-offs

Door de zege is Apolloon zeker van de play-offs, waarin ook Doornik en Atomix zullen aantreden. De strijd voor het laatste plekje zal pas op de laatste speeldag beslist worden. Het gaat nog tussen Eynatten, Merksem en Gent. Grâce-Hollogne en Visé 2 spelen al zeker play-downs.

De play-offs gaan pas van start in het weekend van 16 en 17 maart, en ook in het weekend van 23 en 24 maart staat er een match op het programma. Daarna volgt er een break van vijf (!) weken, waardoor de nacompetitie pas in het weekend van 27 en 28 april hervat zal worden.

Op 19 mei zal duidelijk zijn welke twee clubs in de ‘Best of Three’ mogen aantreden. Zij zullen onderling uitmaken wie promoveert naar de BeNeLeague. De club die in de ‘Best of Three’ als eerste twee matchen wint, is kampioen. De laatste match van de ‘Best of Three’ staat gepland voor 1 of 2 juni.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (40’), Nowé (20’), Mathijs (5), Thiers (4), Debal (3), Deschuymer, Vandenbulcke, Devos (2), Beke M. (1), Steenhoudt (2), Driesens (2), Verschelde (3), Dhaene (3), Kerckhove, Beke T. (6), Olexiouk (4).
T1: Koen Nel/ T2 Andrzej Sokolowski/ Tafel: Peter Delrue

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen