ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBDeneckere Lieven - Dak -Stad Kortrijk

Apolloon gaat verder op de ingeslagen weg, maar met een nieuwe T1 en nieuwe Technisch Directeur

Apolloon Kortrijk kon het seizoen sportief niet afsluiten, aangezien de competitie stilgelegd werd omwille van de Corona crisis. De Handbalbond besliste dat de reeks volgend seizoen uitgebreid wordt met Eupen en Izegem, de twee beste ploegen van tweede nationale, en iedereen hoopt dat het volgende seizoen normaal zal kunnen starten met een fysieke voorbereiding begin augustus.

Het bestuur van Apolloon heeft evenwel niet stilgezeten de voorbije weken, en gesleuteld aan de sportieve structuur van de club. Koen Nel, die de voorbije jaren een opgemerkt parcours als trainer aflegde met Apolloon, slaagde erin op 6 jaar tijd altijd de play-offs te halen, en twee keer te promoveren. Hij zal vanaf nu de functie van Technisch Directeur van de club invullen.

Karl Laverge (voorzitter): “onze club groeit in alle geledingen, en we hadden nood aan een sterke figuur die de sportieve aspecten op senioren-niveau beheert, coördineert en evalueert. We hebben een uitgebreide jeugdwerking, en het DNA van onze club is om de eigen jeugd maximaal te laten doorstromen naar de hoofdmacht. Daarbij hebben we als tussenstation nog onze tweede ploeg, die in eerste Liga speelt en getraind wordt door Bogdan Olexiouk. Koen Nel is een sterke figuur, die zeer veel aanzien geniet in alle geledingen van de club, en is absoluut onze wens-kandidaat om deze nieuwe functie in te vullen. Een talentvolle juniorenlichting komt over van de U18, en ook in hun individuele ontwikkeling zal Koen een belangrijke rol vervullen.”

Koen Nel: "Na een uitzonderlijk avontuur met de Apolloon spelers, ben ik verheugd de club vanuit mijn nieuwe functie te kunnen steunen en aansturen. Een belangrijke doelstelling is de attractieve, snelle en technische handbalstijl van Apolloon over alle ploegen verder te ontwikkelen. Ik kijk uit om samen te werken met onze trainersstaf en de jeugdcoördinator in de verdere ontplooiing van onze spelers. Hierbij wil Apolloon in het bijzonder eigen jeugdspelers zoveel mogelijk de kans te geven handbal op topniveau te spelen. Ik zal ook aandacht besteden aan het traject van spelers die uit blessure terugkeren. Ik wil de spelers nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de goede momenten van de laatste jaren, hun steun en het vertrouwen.”

Dat betekende dan wel dat Apolloon op zoek moest naar een nieuwe T1. Die werd gevonden in de figuur van Luc Vercauteren (62). De Antwerpenaar heeft een lange staat van dienst op het hoogste niveau (Sasja, Herstal, Atomix,…) en was de voorbije 3 seizoenen actief bij Doornik. Hij kent de reeks dus zeer goed.

Luc Vercauteren: “Ik ben zeer blij om volgend seizoen de groep van Kortrijk onder mijn hoede te krijgen. Ik was vroeger reeds, ad interim, een half jaar actief bij Kortrijk (eind jaren negentig) en bewaar goede herinneringen aan die tijd. Ik ken de kwaliteiten van de ploeg, ik heb ze voldoende moeten analyseren als trainer van Doornik, en kijk er al naar uit om volgend jaar samen met hen de strijd aan te gaan binnen de zeer aantrekkelijke reeks. Toch is het heel anders om trainer te zijn van de tegenstander dan van de ploeg zelf. Alle spelers vertrekken dan ook met een blanco lei, en ik zal mijn uiterste best doen om, samen met Andrzej Sokolowski, uit elke individuele speler en uit het collectief het beste naar boven te halen. Ik bewaar niets dan goede herinneringen aan mijn passage bij Doornik, maar zal ook blij zijn weer eens in het Nederlands training te kunnen geven.”

Nu de sportieve structuur uitgezet en ingevuld is, kan iedereen beginnen aan de invulling van zijn taken met het oog op volgend seizoen. We wensen iedereen daarmee veel succes.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen