ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBDeneckere Lieven - Dak -Stad Kortrijk

Sterk verdedigend Apolloon moet nipt duimen leggen voor Eynatten

Apolloon heeft zijn eerste wedstrijd van de play-offs verloren. bij Eynatten, die als vierde in de stand aan de nacompetitie begon, was het lange tijd een nek-aan-nek race, maar uiteindelijk maakte de ervaring van de Duitstalige Belgen het verschil in het slot.

Eerste helft met twee gezichten

Apolloon trok op de laatste speeldag van de reguliere competitie ook al naar Eynatten, en toen kreeg het een bolwassing (37-30) om de oren. De Kortrijkzanen waren er op gebrand zich deze keer van hun beste kant te laten zien.

In de beginfase van het eerste bedrijf verliep de wedstrijd dan ook vrij evenwichtig. Beide teams stonden goed te verdedigen, en ook de keepers waren aan beide kanten meteen wakker (7’, 3-3). Na tien minuten had de thuisploeg, via de onvermijdelijke Neuville, dan toch een klein kloofje geslagen (7-4).

Apolloon bood weerstand via Olexiouk en Beke, maar de kloof van drie punten bleef. Na de invalbeurt van Verschelde en Gryp veranderde het wedstrijdbeeld, want de goals van beide heren brachten Apolloon op twee minuten van de rust op gelijke hoogte met Eynatten (12-12). In het slot slaagde enkel Eynatten er nog in het net te doen trillen. Ruststand: 13-12.

Apolloon klampt aan, gaat er over, maar zakt weer weg

De tweede helft stond bol van de spanning, want beide teams gaven elkaar die eerste twintig minuten geen duimbreed toe. Eynatten had dan wel steeds de bovenhand in de score, maar zich echt losrukken van een secuur verdedigend Apolloon lukte nooit (10’, 18-17/ 17’, 21-20).

Op tien minuten voor het einde van de match kwam Apolloon voor het eerst op voorsprong, De zoveelste safe van Sarwar leidde een goed uitgespeelde counter in. Klaas Thiers zorgde voor de afwerking: 22-23.

Daarna ging het licht uit bij de bezoekers, want in zeven minuten tijd werd er niet meer gescoord, terwijl Eynatten er vijf na elkaar in het mandje legde (27’, 27-23). Apolloon herpakte zich nog, en anderhalve minuut voor tijd lukte Dhaene zelfs de aansluitingstreffer (27-26). Daarna was het vet echter van de soep bij Kortrijk, dat Eynatten nog twee keer zag scoren. Eindstand: 29-26.

Door de nederlaag staat Apolloon nu vierde en laatste in de play-offs met 2 punten. Atomix verloor bij Doornik (6 punten), waardoor de Leuvenaars Eynatten naast zich zien komen op een gedeelde tweede plek (3 punten). Dit weekend staan Kortrijk-Atomix en Eynatten-Doornik op het programma.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar (K), Nowé (K), Mathijs (T3), Thiers (5), Debal (1), Deschuymer, Vandenbulcke, Devos (2), Steenhoudt, Driesens (2), Verschelde (2), Dhaene (4), Kerckhove (1), Gryp (2), Beke T. (1), Olexiouk (7).
T1: Koen Nel/ T2: Andrzej Sokolowski/ Tafel: Peter Delrue

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen