ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBDeneckere Lieven - Dak -Stad Kortrijk

Apolloon pakt eerste zege in de play-offs tegen Atomix

Apolloon heeft zijn eerste thuiswedstrijd van de play-offs tot een goed einde gebracht. Atomix, dat in de reguliere competitie kwam winnen in de Lange Munte, was lange tijd een lastige klant, maar een sterke Kortrijkse tweede helft deed het Leuvense verzet afbrokkelen.

Geen Michiel Beke

Apolloon moet het in de play-offs zien te rooien zonder Michiel Beke. De Linkerhoek en -opbouwer sukkelde al heel lang met zijn schouder, maar leek de afgelopen weken eindelijk weer zijn oude vertrouwde niveau op te pikken.

Op training vorige week verdraaide hij zijn knie, waarna een meniscusletsel werd vastgesteld. Zijn seizoen is waarschijnlijk voorbij. Het hoofd echter niet laten hangen, Michiel. Volgend jaar sta je er gewoon weer bij, sterker dan ooit!

Ieder zijn zondag

Apolloon ontving Atomix op zondag. Er waren heel wat supporters in de Kortrijkse handbaltempel opgedaagd om de eerste thuiswedstrijd van de play-offs mee te maken.

Die supporters zagen een goede start van de bezoekers (2-4, 6’; 4-6, 12’), maar op het kwartier herpakte Apolloon zich. Het haalde Atomix bij (8-8) en liet de Leuvenaars na goals van Thiers, Steenhoudt en Olexioux even later achter zich (11-8, 22’).

Daarna stokte de Kortrijkse motor, en vijf minuten voor de rust kwam Atomix zelfs weer op gelijke hoogte (12-12, 25’). De Leuvense opmars zette zich voort, maar Debal kon met een ultieme tegenaanval een tweepuntenkloof bij de koffie vermijden. Ruststand: 15 - 16.

Solide verdediging zaait twijfel in Leuvense harten

In de tweede helft zette Apolloon een dijk van een verdediging neer. Olexiouk acteerde op de punt als een rots in de branding, en daarachter sterkten Beke, Thiers, Dhaene en Debal elk op hun beurt de fundering van de verdedigingslinie. Ook doelwachters Sarwar en Nowé keepten op niveau.

Die opstoot aan kwaliteit vertaalde zich meteen naar de score (10’, 23-20). Atomix zocht, maar vond geen oplossingen. De inbreng van een zevende veldspeler (waarbij er bij aanval geen keeper in het Leuvense doel stond), deed hen zelfs helemaal de das om. Thiers en Olexiouk scoorden makkelijk in een leeg doel: 28-21 na een kwartier.

De kloof bleef stabiel, maar vijf minuten voor het einde kwamen de bezoekers toch nog even opzetten (34-30). Dhaene en Devos namen echter alle twijfel weg, en uiteindelijk pegelde Devos met zijn vierde goal de 39-33 eindstand op het bord.

De volgende wedstrijd in de play-offs is een rasechte derby, in en tegen Doornik, op zaterdag 27 april, om 20u. De eerstvolgende thuismatch staat een week later gepland. Apolloon ontvangt Eynatten op 4 mei, om 20u15. Supporters aanwezig!

Man van de match: Vladimir Olexiouk. De beresterke pivot was van goudwaarde in de verdediging, waar hij Atomix-topschutter Toon De Vis aan banden legde. Ook in aanval was Olexiouk outstanding. Met 11 goals had hij een groot aandeel in de zege.

Speelden voor Apolloon:
Sarwar, Nowé, Mathijs (3), Thiers (5), Debal (2), Vandenbulcke, Devos (4), Steenhoudt (2), Driesens (3), Verschelde, Dhaene (3), Kerckhove, Gryp, Beke T. (6), Olexiouk (11).
T1: Koen Nel/ T2: Andrzej Sokolowski/ Tafel: Peter Delrue

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen