ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBDeneckere Lieven - Dak -Stad Kortrijk

Apolloon pakt 3 op 4 in confrontaties met Doornik en Eynatten

Zaterdag heeft Apolloon in eigen huis gedaan wat het moest doen: winnen. Na het billijk gelijkspel bij leider Doornik op de derde speeldag van de PO’s, werd Eynatten (4e) opzij gezet met 30-28.

Dramatische eerste helft

Apolloon verloor twee keer na elkaar in Eynatten, en was er dus op gebrand om in eigen huis wél de punten in de wacht te slepen. Eynatten, dat afgezakt was zonder zijn topschutter en langdurig geblesseerde opbouwer Neuville, moest winnen om nog kans te maken op de Best of Three.

Beide teams waren zich bewust van het belang van de match en begonnen vrij voorzichtig aan de eerste helft (5-5, 12’). Die studieronde duurde tien minuten, daarna werd er iets vrijer gespeeld én vlotter gescoord aan beide zijden (9-9, 17’).

Net op het moment dat de wedstrijd op gang leek te komen, ging opeens het licht uit bij de Kortrijkzanen. Open kansen werden keer op keer gemist, en bovendien kregen de Duitstalige belgen ook vrij baan naar het doel van doelman Sarwar. Na een desastreus laatste kwartier keek Apolloon zo tegen een 12-18 ruststand aan.

Apolloon zet scheve situatie snel recht

Apolloon kwam als een in zijn eer gekrenkte machine uit de kleedkamer. Wat coaches Nel en Sokolowski hun soldaten ook gezegd hadden tijdens de koffiepauze, het leek zijn beoogde effect te hebben bereikt. Apolloon sloeg de bezoekers met een droge 9-0 om de oren, en stond na 10 minuten zomaar 21-18 voor.

Dat inhaalmanoeuvre had uiteraard flink wat krachten gekost bij de thuisploeg, waardoor Apolloon even zijn voet van het gaspedaal moest halen. Eynatten kwam opnieuw wat in de match. Op tien minuten van het einde scoorde Top de aansluitingstreffer (24-23).

Het sein voor Apolloon om nog een laatste maal door te drukken. Thiers (2x), Kerckhove en Dhaene zorgden voor 28-24 (25’). In de slotfase werd er bij de thuisploeg nog flink gewisseld, waardoor Apolloon even de concentratie verloor (29-28, 30’). In de absolute slotseconde pegelde Mathijs alsnog de bevrijdende treffer tegen het net: 30-28.

Atomix, Doornik en Apolloon

Door de overwinning van Apolloon verliest Eynatten voeling met de top van het klassement en mag het een kruis maken over zijn ambities voor de Best of Three. Atomix won zondag verrassend van Doornik, en doet nog volop mee aan de titelrace. (Doornik: 8 ptn/ Apolloon: 7 ptn/ Atomix: 7 ptn/ Eynatten: 4 ptn)

Nu donderdag ontvangt Apolloon Doornik in de Lange Munte. Het aanvangsuur van de match is 21u. In de heenwedstrijd van de PO’s hielden beide teams elkaar na een zinderende wedstrijd in evenwicht (28-28).

Apolloon schoot zichzelf toen in het laatste kwartier van de eerste periode (net als tegen Eynatten dus) in de voet met veel technische fouten. In de tweede helft konden de Kortrijkzanen wél hun niveau aanhouden, en werd er een gelijkspel uit de brand gesleept.

Speelden voor Apolloon:

Apolloon - Eynatten
Sarwar (20’), Nowé (40’), Mathijs (1), Thiers (6), Debal, Deschuymer, Devos (3), Steenhoudt (7), Driesens (1), Verschelde, Dhaene (4), Kerckhove (2), Gryp, Beke T. (2), Koops, Olexiouk (4).

Doornik - Apolloon
Sarwar (15’), Nowé (45’), Mathijs, Thiers (3), Debal, Deschuymer, Devos (5), Steenhoudt (4); Driesens (1), Verschelde, Dhaene (3), Kerckhove (1), Gryp (2), Beke T. (4), Olexiouk (5), Koops.

T1: Koen Nel/ T2: Andrzej Sokolowski/ Tafel: Peter Delrue

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen