ING Kantoor Rik CaluDe VlasblommeImmo LVBDeneckere Lieven - Dak -Stad Kortrijk

Einde seizoen voor Apolloon

Het handbaljaar zit er op voor de Heren van Apolloon Kortrijk. Na een lang en slopend seizoen mag Apolloon, dat maar net naast een ticket voor de Best of Three greep, trots zijn op een puike derde plek.

Verlies in Atomix

Op de laatste speeldag van de play-off’s stond er een match op leven en dood op het programma tussen Atomix en Apolloon. De Kortrijkzanen moesten winnen in Haacht om het tweede en laatste ticket voor de Best of Three in de wacht te slepen. Apolloon trok, vergezeld door een supportersschare van jewelste, met goede moed en veel goesting naar Atomix.

In Leuven bleek echter dat de thuisploeg nét iets frisser voor de dag kon komen dan Apolloon. De vermoeidheid sneed de benen van onze Kortrijkse youngsters in de beginfase af, en Apolloon zag al vlug tegen een achterstand aan (20’, 10-6). Een sterke comeback net voor rust zorgde voor vreugdekreten bij het Paarse Publiek, 14-14 bij de koffie.

Apolloon begon goed aan de tweede periode, en na 10 minuten stond het voor eerst provisoir in de Best of Three. Atomix panikeerde echter niet en profiteerde van het bij vlagen twijfelend spel van Apolloon. Op vijf minuten voor het einde was de match gespeeld (28-23). Atomix won uiteindelijk met 31-26, en plaatste zich zo voor de Best of Three. Proficiat!

Supporters

Het seizoen van Apolloon zit er zo op, en we mogen terugkijken op een uitstekend debuutjaar in eerste nationale. We haalden de play-offs, en streden met deze jonge en getalenteerde groep tot de laatste speeldag mee voor de promotie naar de BeNeLeague.

Dit zou echter niet mogelijk geweest zijn zonder de vele supporters die ons in de Lange Munte, maar ook in vele uitwedstrijden (Gent, Doornik, Atomix) naar overwinningen en sportieve hoogtepunten schreeuwden. Een dikke merci is daarvoor op zijn plaats!

Naast de supporters mogen we ook de vele vrijwilligers niet vergeten die zich dit seizoen hebben ingezet voor Apolloon. Of het nu als tafelofficial, barman/vrouw, of aan de inkom bij een match van de Heren was, weet dat we jullie hier heel dankbaar voor zijn. Ook een shout-out naar de vele jeugdtrain(st)er van onze club, die de Apolloon-jeugdspelers opnieuw een leerrijk seizoen bezorgden: dankjewel!

Blessures en transfers

Tot slot nog een korte update over blessures en uitgaande transfers. Zoals iedereen nu al weet nemen Michiel Deschuymer en Mika Vandenbulcke afscheid van (de eerste ploeg van) Apolloon.
Helaas schreven we na de laatste match in Atomix ook nog een extra naam bij in de lijst der geblesseerde Apolloon-spelers. Pierre Gryp verdraaide na een schijnbeweging zonder contact zijn knie. Er wordt gevreesd voor een nieuwe kruisbandblessure, al is dat nog niet zeker. Meer info volgt. Ook Michiel Beke ligt nog in de lappenmand. Het is nog niet duidelijk wanneer beide spelers terug op volle sterkte zullen kunnen aantreden. Veel beterschap gewenst jongens!

Speelden dit seizoen voor Apolloon:

Michiel Sarwar, Jonas Nowé, Klaas Thiers, Pierre Gryp, Michiel Beke, Lukas Debal, Thomas Beke, Mika Vandenbulcke, Natan Driesens, Jan Steenhoudt, Jakob Dhaene, Jurgen Verschelde, Anthony Mathijs, Tore Devos, Yassin Kerckhove, Vladimir Olexiouk, Michiel Deschuymer, Willem Koops.

T1: Koen Nel/ T2: Andrzej Sokolowski/ Tafel: Peter Delrue

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen